Grannen ska bygga altan

Tjabba tjena hallå mina läsare! Visst är det en härlig dag, halva arbetsveckan snart avklarad och solen skiner över Varberg. Det är inte mycket man kan klaga på i dagsläget måste jag medge. Varje dag efter jobbet så är det bara raka vägen ut på altanen som gäller, där brukar jag och grannen sitta för att ta en kopp kaffe bara prata strunt. Min granne funderar faktiskt över att själv anställa en byggfirma så att han också kan få sig en altan. Då kan vi pendla lite och sitta där emellanåt på eftermiddagarna. Jag sa dock till han att jag kunde hjälpa honom snickra ihop en altan under semestern vilket han tyckte lät bra, men problemet är att han i sådana fall vill ha en altan klar redan när semestern börjar. Så det lutar nog i att han kontaktar en byggfirma istället för att vi snickrar ihop en. När jag skaffade altan så använde jag mig också av en byggfirma här i Varberg så jag förstår lite hur han tänker. Egentligen är det inte så svårt att bygga en altan, men som allt annat här i livet så tar det tid. Jobbar man dessutom så tar det en del av fritiden som man kanske hellre lägger på något annat, typ som att sitta hos granne och dricka kaffe. Jag ser verkligen framemot kommande veckor med semester och midsommar, att bara kunna slappna av i solen och gå ner till havet att bada. Visst är det en fantastisk årstid och det är inte mycket som slår svensk sommar. Det är inte heller mycket som slår en fin lunch i solen på en trevlig uteservering och det är precis vad jag ska unna mig nu. Lunchklockan ringer för fullt här på kontoret så det är nog läge att knalla ner på stan för att få i sig en bit mat.

Du gillar kanske också...